Dyr
Årstid

2022.Skottland Hjort Glencally & Auchavan Estates Hjort/hunndyr

Glencally & Auchavan Estate
Hjort • 2-4 jegere • midten av september til 20. oktober
Hind og kalv • 2-4 jegere • 21. oktober til midten av desember 
Angus


Jakten på den skotske høylandshjorten må anses som unik, både når det
gjelder jaktform, spenning og naturopplevelse. Spesiell brunstperioden, som vanligvis begynner i slutten av september, kan ta pusten fra selv den mest bevandrede riflejeger. På gressheiene i det skotske høylandet forsterker hjortens brøl –en atmosfære mettet med spenning og intensitet som er vanskelig å
forklare - den må oppleves.
Vær oppmerksom på at i Skottland kjøper du rett til å skyte et viss antall
hjort, og ikke et antall jaktdager. Når arrangementet med inkludert antall
hjort er felt, jakten anses som avsluttet med mindre jaktområdet har ekstra
hjort for skyting i denne perioden og du må kjøpe flere dager.


Jakten på hjort foregår først og fremst som pürsch fra morgen til sen ettermiddag, hvor du og stalkeren søker kløfter og smyger frem for å komme til skudd. Normal politikk i Skottland er at man bestreber seg på å legge ned gamle og syke dyr som stalkeren med sin ofte mangeårige erfaring og kunnskap utpeker for jegeren. Hjortejakt i Skottland er det ikke troféjakt, men en jakt- og naturopplevelse av de aller største.
Selv om mange av våre jegere gjennom årene har hentet hjem virkelig sterke høylandstrofeer, er det viktig å være klar over på at for eksempel unge 10- og 12- tagger hjorter (Royals) regnes som avlsdyr og derfor normalt ikke skal skytes. Under normale værforhold og skyteferdigheter skytes det i snitt 1 hjort pr dag pr jeger. I enkelte distrikter som f.eks på Glencally & Auchavan Estate er det ikke uvanlig å kunne felle 2 hjort pr dag i brunstperioden.

Glencally & Auchavan Estate
Hjort • 2-4 jegere • midten av september til 20. oktober
Hind og kalv • 2-4 jegere • 21. oktober til midten av desember 
Angus
Glencally & Auchavan Estate som omfatter mer enn 4500 dekar med storslått høyland er også
naboen til den engelske kongefamilien sitt jaktområde.
Balmoral Castle, som ligger ved landsbyen Kirkton of Glenisla i det sørøstlige Grampianhøylandet ca. 120 km sørvest for Aberdeen flyplass og 100 km. nord for Edinburgh flyplass.
Tilknyttet boet er 2 stalkere som hver kan ta med inntil 2 jegere om gangen (2:1). Når det inkluderte antallet hjort blir skutt, jakten anses som avsluttet med mindre estatet har ekstra hjort til avskyting.
Godset ligger i et av det nordøstlige Skottlands beste hjorteområder hvor det er mange sterke høylandshjorter, og der i snitt 1 hjort pr dag i september, og 1-2 hjort pr. dag i oktober måned.
Overnatting skjer enten på eget kosthold i et av godsets praktfulle feriehus som ligger midt i jaktmarkene, eller på hotell med frokost.

Mer informasjoner finner du i pdf.

Pris
1600 GBP
Jaktdager
3
Land
Skottland
Sesong
September-Oktober, Oktober-February