Dyr
Årstid

10 gode råd til deg som reiser!


1.     Ordne deg bonuskort på flyplassen til flyreisen, det er gratis og vel verdt og ta med seg. Husk og ta vare på alle ombordstigningskort, samt flybilletten i tilfelle du må etterregistrere poeng på flyreisen. Hvis du for eksempel reiser med ”Star Alianse” så er en tur til Nord-Amerika normalt nok til å få en gratis Svalbard tur.

2.    Du kan de fleste steder bruke din GSM mobiltelefon, men husk at du også må betale for innkommende samtaler (det kan bli meget kostbart). I USA og Canada er det et annet system (GSM 1900) og du kan ikke bruke din vanlige mobil hvis du da ikke har en tri bånd. Hvis du skal ringe hjem, så lønner det seg og kjøpe telefonkort som selges i de fleste land.

3.    Reiser du med våpen på fly, så må du prøveskyte våpenet etter flyreisen, treffpunktet kan forandre seg, så dette er meget viktig. Under flyreisen må våpenet transporteres i egen våpenkoffert, med sluttstykke og ammunisjon avskilt fra våpenet. Husk også at ammunisjonen skal ligge i original emballasje.

4.    Ta med deg hørselvern eller ørepropper hvis du skal jakte, et eneste skudd kan ødelegge hørselen din, og du bør hivertfall beskytte ørene under prøveskyting av våpenet.

5.     Det er alltid kjekt og ha en liten tursekk til å transportere fotoapparat og matpakke i, når du skal ut på jakt og fiske. Den samme sekken kan også brukes til å frakte håndbagasje på flyet.

6.    På de aller flest turer er mat og drikke inkludert i prisen, dette gjelder dog ikke alkohol, brus, sjokolade og annet snop hvis du ønsker dette.

7.    I de aller fleste land er det vanlig ”folkeskikk” å gi tips, hvor mye du ønsker å gi bestemmer du selv, men vi gir deg et eksempel, gi 150-200 dollar (canadiske, US eller Euro avhengig hvor du befinner deg) til guiden som du har hatt, har du hatt flere guider så deler du beløpet mellom dem. Til dem som lager mat og eventuelt rer opp sengen din gir du 30-50 dollar. Dette er bare en pekepinn, og kanskje er det flere personer som du bør fordele pengene på.

8.    Vær klar over at du reiser til fremmede land som kanskje har en annen kultur både for jakt og fiske, samt mattradisjoner. Selv om dette ikke er det samme som du er vant med fra Norge, så er det viktig at du tar det med godt humør. (Det er jo en del av spenningen med å reise til fjerne himmelstrøk). MYLLA kunder har et meget godt rykte rundt omkring i verden, så sørg for at de vil ha det også i fremtiden ved at du oppfører deg pent selv om alt ikke går nøyaktig slik som du trodde det vil gå før du reiste.

9.    Kjøp deg et skikkelig fotoapparat før du skal reise, det er dumt og bruke tusenvis av kroner på en reise du kanskje gjør bare en gang i livet, og så komme tilbake med mange dårlige bilder på grunn av et dårlig kamera (Eventuelt videokamera).

10.   Kontanter er meget viktig, trofeavgifter og tips betales som regel kontant i campen der du er, og det er også alltid fint å ha litt lommepenger i reserve hvis finner noe du vil kjøpe. Hvis du ikke har ordnet med penger i din lokale bank før reisen, så prøv å få tatt ut penger i minibanken på flyplassen når du ankommer til de respektive land. (Visa og Master Card er best).